Start OldStars Volleybal!

Start OldStars Volleyball bij Volleybalverenigingen Voleem en The Smashers groot succes!

De eerste OldStars training in Het Huis van Eemnes vanochtend, dinsdag 5 oktober, was een daverend succes! Na een kopje koffie en een welkomswoordje van zowel de voorzitters van beide verenigingen als van het Nationaal Ouderenfonds, werd richting kleedkamers vertrokken. Na een warming up en wat oefeningen, werd er een gezellig partijtje volleybal gespeeld. 

Al ruim voor 10 uur druppelden de eerste belangstellenden binnen voor een kopje koffie en wat lekkers. Hierbij ook af en toe met een blik van herkenning (hé, jij ook hier?) tussen oud-volleyballers die elkaar ooit op het veld zijn tegen gekomen. De van overheidswege verplichte corona QR-code was voor sommigen nog even wennen, maar gelukkig ging dit meestal prima.

Om half elf stond iedereen omgekleed op het veld en legde trainer Jaap uit wat de aangepaste spelregels zijn. Dit zijn o.a. een kleiner veld, niet meer springen en serveren alleen onderhands. Na een warming up en wat baloefeningen, werd er daarna een partijtje volleybal gespeeld.

Enthousiaste reacties als ‘jeetje, na 40 jaar niet meer volleybal spelen ben ik het nog niet verleerd’, ‘oh, dat is wel fijn zo’n kleiner veld’ en ‘wanneer krijgen we een time-out’ zorgden voor een heel gezellige en gemoedelijke sfeer. Na een uurtje sporten was het om half twaalf weer klaar. Met het afsluitende verzoek van buurtsportcoach Jur dat iedereen volgende week natuurlijk weer komt en dan vooral ook een buurman/-vrouw, kennis of andere vriend mee vraagt. Uitbreiding van de training naar meer velden en/of tijdstippen is namelijk mogelijk en de eerste tien trainingen zijn voor iedereen gratis.

Voorzitters Vincent Perquin (Voleem) en Wendy Kanters (The Smashers) waren blij verrast dat er bij de eerste training direct zoveel animo was. ‘We hadden niet durven dromen, dat we al na de eerste training moeten nadenken over uitbreiding naar meer velden’. OldStars Volleyball is een nieuwe ontwikkeling van het Nationaal Ouderenfonds en wij zijn één van de eerste initiatieven in Nederland met deze vorm van volleybal. Uiteraard hebben we met de projectgroep geprobeerd om dit veel te promoten, maar het is toch altijd afwachten of het aanslaat. Maar klaarblijkelijk is er in de BEL-gemeenten voldoende animo. Heel erg leuk om op deze manier mensen in beweging te krijgen!

Meer weten over OldStars sporten? Kijk dan op https://oldstars.nl/volleyball/

Of kom gewoon gezellig op dinsdagochtend om 10 uur naar het Huis van Eemnes. 

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑